15 Mart 2013 Cuma

In Tıme

Herkese -uzun bir aradan sonra- Selam!
Yeni yeni projeler, koşuşturmacalar, okul, iş, ödevler, tezler blabla derken baktım taa ne zaman post yapmışım en son. Dedim ki boşlamanın sırası değil. Şimdi bahsedeceğim film, özümde çok dolu dolu olduğum bir film.


2 gün önce sanırım, arkadaşımla konuşurken konu In Time'a geldi, ve ikimizde aynı şeyi düşünüyormuşuz. Bu film har can dı arkadaş! Oturduk tam bir saat bu film hakkında konuştuk. Ne kadar harika bir senaryoya sahip olduğuna, ama o kadar kötü oyuncular, kötü çekim teknikleri, bir türlü akıp gitmeyen sahneler. Ve daha neler neler olduğu için harcandığına karar verdik. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen filmi izlerken gerçekten çok büyük zevk aldım, söylemeden geçemeyeceğim.

Justin Timberlake severiz, bilen bilir. Yani kızların %99'u bilir demek istedim. Filmi Justin için izledim aslında, sonra bir de baş roldeki kızı Emma Stone zannedip -ki çok benziyor!- oh mis diye kuruldum televizyonun başına meğersem Amanda Seyfried miş.

Gelelim konuya, Çağla abarttın bu kadar bakalım konu neymiş?

Sevgili okurlar, filmdeki yaşamda PARA YOK. Nasıl? Şaşırdın değil mi? Evet para birimi yerine zaman birimi ile doğuyorsun. İlk doğduğunda 25 yılın oluyor -bu rakamları atıyorum- yaşlanman 25 yaşından sonra duruyor. Herkes genç öyle düşün. Oh mis harikaymış bu film! Tabi kii konu hayat herkese güzel ne para var ne yaşlanma değil.. Bizde de olduğu gibi filmde de sınıf ayrımı var. Sanırım 10 yada 9 katman var. 10. katman en zenginlerin katmanı. Adamlar bir şaraba 30 yılını veriyor düşün! Bizim sosyetiklerin bir kürke bilmem kaç dolar bayılması gibi. Filmi özetleyelim o zaman biraz...


Bizim Justin en alt katmandan bir işçi. Kahve içiyor, yarım saatini veriyor, ekmek alıyor 15 dakikasını veriyor. Fakir cinsten. Annesi ile beraber yaşıyorlar. Annesini gördüğünüzde lütfen çığlık atmayınız. Çünkü öyle manken gibi anneniz hiç olmayacak. Her neyse konudan sapmayalım. Bir gün bizim çocuk Justin filmdeki adı ile Will, her sabah gibi annesi ile beraber işe gidecektir. Yalnız zamanı çok az kaldığı için tam o günde maaş (zaman) alacakları için, annesi ona borç zaman verir. Akşam evde buluştuklarında ise zamanları paylaşacaklardır. Will iş çıkışı bir bara gider, oturur içer, yalnız garip olan çok ama çok zengin bir adamın en alt katmana gelip rahat rahat barda oturabilmesidir. Will bu adama ne arıyorsun burada seni burada öldürürler tarzında uyarılarda bulunur, ama adam dinlemez. Ve dediği de olur mafya gelir zamanın kokusunu alıp. Will ise deli cesareti midir artık neden bilinmez, adamı kurtarır ve bir yerde saklanırlar. Sabah uyandıklarında ise Will'in bilmemkaçbin saat zamanı vardır. Diğer zenginimiz ise, kendine sadece 1 dakika bırakıp intihar eder. Bu sırada Will'in annesinin bir ölüm sahnesi vardır ki, film tam o andan sonra başlar. Kadın eve dönmeye çalışır ama otobüse biniş süresine zam geldiği için otobüse binemez. Otobüs şoförüne yalvarır oğlumla buluşacağım size sonra veririm lütfen diye, pislik şoför ise almadan gider bunu.En çok küfür ettiğim andır o sahne.

-Oğlumla buluşacağım farkı o öder.
-Üzgünüm bunu yapamam.
-Lütfen yürüyerek iki saat sürer. Sadece 1,5 saatim var.
-O zaman koşşan iyi edersin.


 Ne yapsın çaresiz elinde kalan 5 dakika ile eve doğru koşmaya başlar. Will'de durumu fark eder etmez koşmaya başlar. Birbirlerine koşarlarken, ellerini tam uzatmışken, annesi kollarında ölür. Will ise bu düzene son vermeye, annesinin intikamını almaya kararlıdır. Elindeki tüm zamanla en alt katmandan, en üste kadar çıkmayı başarır. Gerisini de tabii ki söylemeyeceğim. İzleyin. Bana hak verecek misiniz?

Herkese iyi seyiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder